keskiviikko 13. elokuuta 2008

Aivopesua

Tervetuloa Yöradion pariin. Tänä yönä keskustelemme aivopesusta ja vierainamme ovat Venäjän nykyinen presidentti Dmitry Melvedere, Venäjän viimeisin presidentti, nykyinen pääministeri ja painonnostaja Vladimir Punttin-tin ja tietenkin Pohjois-Korean taitavin kirjailija, maalari, taitoluistelija, ratsastaja, astronomi, ajattelija ja pilkkikalastaja Kim Young-ill. Tervetuloa studioon vieraat! Ja minä olen tietenkin isäntänne Risto-Matti Yöradio.

RM Yöradio: Ensimmäinen kysymys teille Mr. Young-ill, kun nyt olette johtamanne Pohjois-Korean parhain ratsastaja, miksette ottaneet osaa Pekingin olympialaisiin?

Mr. Young-ill: Olen jo todistanut vahvuuteni ratsastajana, ja siitä on tehty täysin editoimaton video, joka on nähtävillä esimerkiksi YouTubessa. Olen myöskin parhain purjehtija, pikauimari ja ampuja, enkä minä siltikään ottanut osaa olympialaisiin. Minulle riittää että tiedän, että kaikki ovat nähneet internetin kautta kuinka hyvä minä olen.

RM Yöradio: Niin tietenkin Mr. Young-ill. Kysymys teille aivopesusta Mr. Punttin-ti. Nyt Venäjän ja Georgian konfliktista keskusteltaessa on ollut puhetta siitä, että vain prosentti Venäjän kansasta syyttää Venäjää konfliktista. Yli 50% syyttää Georgiaa tapahtuneesta. Uskotko että georgialaiset vastaisivat samalla tavalla jos heiltä kysyttäisiin sama kysymys?

Mr. Punttin-tin: Eivät vastaisi, sillä Georgian hallitus on aivopessyt kansalaisensa. Aivopesu on jotain niin ala-arvoista, että sitä vain Venäjän alapuolella olevat valtiot harrastavat.

RM Yöradio: Rehellisesti sanottuna Mr. Melvedere, harrastetaanko Venäjällä aivopesua missään muodossa?

Mr. Melvedere: Odota hetki niin kuuntelen vastauksen nappikuulokkeestani.

RM Yöradio: Me odotamme.

Mr. Melvedere: Puhun totta kun sanon, ettei venäjän kielestä edes löydy sanaa aivopesu. Joudumme aina turvautumaan englanninkieliseen ilmaisuun brainwashing kun meidän tulee puhua aivopesusta. Ja koska turvaudumme englanninkieliseen sanaan, emme keskustele aivopesusta muiden kuin englanninkielisten kanssa, eikä perus ahkera työssäkäyvä venäläinen edes tunne mokomaa sanaa. Joten tästä voimme päätellä, että Venäjällä ei pestä aivoja, vai miten se nyt sanotaan?!

Mr. Punttin-tin: Hyvin puhuttu, toveri!

RM Yöradio: Mr. Young-ill, oletko koskaan kokenut olevasi aivopesun uhri?

Mr. Young-ill: En ikinä, sillä kukaan, sanon siis ettei kukaan pystyisi tunkeutumaan raudanlujan psyykeeni läpi aivopestäkseni minua. Olen henkisesti niin vahva, että olisin epäsuosiollinen valinta aivopesun kohteeksi.

RM Yöradio: Mr. Young-ill, entäpä oletteko te koskaan aivopessyt ketään?

Mr. Young-ill: Tämä kysymys on Pohjois-Korean lain vastainen ja on siis epäsopivaa että tällaista edes udellaan. Mutta kun nyt kerta ei olla Pohjois-Koreassa, voin kertoa sinulle miten asiat ovat. Pohjois-Korea on yksi maailman johtavimpia valtioita. Meillä on satoja metrejä korkea betonirakennus osoituksena siitä kuinka mahtava kansa me olemme. Meillä on vain taitavia kansalaisia ja kaikki ovat jatkuvasti onnellisia. Minulla on itse asiassa tässä mukana juuri viime viikon mielipidemittaus, joka suoritettiin tuhannelle pohjois-korean kansalaiselle. Tästä käy ilmi, että onnellisuus meillä on sadan prosentin luokkaa. Pistäkääpä joku tästä paremmaksi, hah!

RM Yöradio: Mikä on salaisuutenne Mr. Young-ill?

Mr. Young-ill: Pukeudun joka perjantai-ilta verkkosukkahousuihin, syön amerikkalaisia hampurilaisia ja alistan kansaani epäinhimillisin tavoin. Hups, ei kun siis tarkoitatte kenties kansalaisteni onnellisuuden salaisuus? He kaikki polveutuvat suvustani ja sen puolesta he ovat maailman taitavin ja onnellisin kansa.

RM Yöradio: Selvä. Mr. Punttin-tin. Onko aivopesu mielestänne missään muodossa kansan parhaaksi?

Mr. Punttin-tin: Silloin kun totuus on liian epäedullinen hallitukselle ja sen myötä kansalle, silloin aivopesu on mielestäni sallittavaa. Meillä onnekkailla venäläisillä tällaista ongelmaa ei onneksi ole koskaan. Emme joudu tekemään ratkaisuja aivopesun puolesta suuntaan tai toiseen.

RM Yöradio: Miksi siis valtaosa venäläisistä pitää georgialaisia syyllisenä Georgian ja Venäjän konfliktiin? Eikö riidassa ole aina vähintään kaksi osapuolta? Eikö siis vastuu pitäisi olla vähintään molempien?

Mr. Punttin-tin: Ei silloin kuin vain toinen on selvä syyllinen. Vähän niin kuin muistattehan Mainilan laukaukset? Älytöntä provosointia Suomelta, emme me silloisena Neuvostoliittona voinneet muuta kuin puolustautua aggressiivisen Suomen laukauksilta ja hyökätä takaisin.

RM Yöradio: Mutta Mr. Punttin-tin, eikö olekin ihan yleistä tietoa nykyään, että Neuvostoliitto itse ampui Mainilan laukaukset saadakseen tekosyyn hyökätä Suomeen?

Mr. Punttin-tin: Näinkö teitä on aivopesty Suomessa?

RM Yöradio: Boris Jeltsin itse tunnusti vuonna 1998, että Mainilan laukaukset olivat Neuvostoliiton syy.

Mr. Punttin-tin: Kaikkea teillä siellä Suomessa uskotaan. Ja jos Boris on joskus jotain sellaista sanonutkin, hänet on varmasti aivopesty sanomaan se, tai sitten hän on ollut humalassa.

RM Yöradio: Miten vain Mr. Punttin-tin. Uskotteko te Boris Jeltsinin tunnustukseen Mainilan laukauksista Mr. Melvedere, vai onko mielestänne kysymys aivopesusta? Odotamme hetken vastausta nappikuulokkeestanne, puhukaa kun olette valmis.

Mr. Melvedere: En usko että Boris Jeltsin oli aivopesty, sillä venäläisiä yleensäkään ei voida aivopestä. Enkä usko että hän on koskaan tällaista sanonut, tämä on jotain suomalaisten kikkailua taas.

RM Yöradio: Pidättekö te itseänne venäläisenä Mr. Melvedere?

Mr. Melvedere: Mikä kysymys tuo tuollainen on? Voin näyttää ihan passini jos ette muuten usko. Mitä te tarkoitatte tällä?

RM Yöradio: Sanoitte, ettei venäläisiä voida aivopestä. Miksi teidän tulee siis kuunnella vastauksenne radiolähettimen kautta?

Mr. Melvedere: Hetki, radiolähettimessäni on ongelmia. Voi Perestroika, se meni ihan mykäksi. Mitä minä nyt sanon Vladimir? En minä osaa vastata tällaisiin kysymyksiin, en minä osaa puhua ellei minulle kerrota mitä sanotaan. Vladimir, kerro olenko minä venäläinen?

Mr. Punttin-tin: Dmitry, njet pravda!

RM Yöradio: Eikös Pravda ollut se joku sanomalehti muinoin? Miten muistelen että sen lehden nimihän tarkoittaa totuutta... Miten on Melvedere, onko venäjäni hallussa?

Mr. Melvedere: En minä...

RM Yöradio: Noh, noh, Mr. Melvedere, älkääs nyt itkekö. Ei tämä niin vakavaa ole.

Mr. Punttin-tin: Dmitry, ryhdistäydy. Älä sano enää sanaakaan tai Kremlin veljesten iso paha susi tulee kylään ensi yönä.

RM Yöradio: No, eipäs nyt panikoida täällä studiossa. Vladimirkin laittaa vaan ne puntit piiloon, enkä nyt puhu niistä housunpunteista. Kiitos vieraille, mutta ikävä kyllä meiltä alkaa aika loppua kesken ja vakiohäirikkömme Aamu Radio koputtelee jo studion lasiin. Hyvää huomenta kuuntelijat. Täällä Risto-Matti Yöradio. Tapaamme taas ensi yönä!

Ei kommentteja: