torstai 25. kesäkuuta 2009

Ihmisarvokeskustelu

Tervetuloa Yöradion pariin. Tänä yönä keskustelemme ihmisarvosta ja vierainamme ovat Nobelin kauhanpalkinnon saanut Martti Mahtivaari, Persussuomalaisten kovaäänisin persoona Jussi Allah-Aho sekä jokerivieraana Nina T.A. Naikkonen. Tervetuloa studioon vieraat! Ja minä olen tietenkin isäntänne Risto-Matti Yöradio.

RM Yöradio: Mr. Mahtivaari, paljonko on ihmisen arvo?

Mr. Mahtivaari: Ihmisen arvo riippuu monesta tekijästä, esimerkiksi siitä minkä verran ihminen painaa. Tasapainovaa'alla on helppo mitata paljonko ihmisen arvo on esimerkiksi voipaketeissa. Ihminen asetetaan vaakakuppiin ja toiseen kuppiin aletaan latomaan voipaketteja, kunnes vaaka on tasoissa. Yksi voipaketti on 500 grammaa ja silloin esimerkiksi 50 kilon painoisen henkilön arvo on 100 pakettia voita.

RM Yöradio: Ymmärrän. Entäs te Mrs. Naikkonen, mitä ihmisarvo sinulle merkitsee?

Mrs. Naikkonen: Ai naikkoseksi minua täällä vain nimitellään? Fasismia! Militarismia! Sovinismia!

RM Yöradio: Niin siis Mrs. Naikkonen, sehän on teidän sukunimenne, eikö?

Mrs. Naikkonen: Ruotsalaisiltako tämän kuulit?

RM Yöradio: Ihan paperista luin. Voisitteko kuitenkin vastata kysymykseen mitä ihmisarvo sinulle merkitsee?

Mrs. Naikkonen: Arvo mitataan keksimäni perhemittarin mukaan. Minulla on tässä todistusaineistona paperi mukana, johon olen piirtänyt kyseisen mittarin. Otetaan esimerkillinen perhe, esimerkiksi avioeron käynyt, uusiin naimisiin mennyt mies, kaksi nuorta lasta, äiti toimii kotiäitinä, miehellä poikkeuksellinen asema suomalaisessa julkisuudessa ja mediassa. Jos vertaamme adoptiolasta tahtovaa, feminististä, baareissa riekkuvaa sinkkulesboa tähän esimerkkiperheeseen, huomaamme että jälkimmäisen vaihtoehdon elämäntavat ja arvot eivät ole lähelle esimerkkiperhettä ja silloin jälkimmäisen arvokin on vähemmän.

RM Yöradio: Toisin sanoen silloin kun ihmiset ovat erilaisia kuin esimerkkihenkilö, heidän arvonsakin on vähemmän? Ymmärsinkö oikein Mrs. Naikkonen?

Mrs. Naikkonen: Kyllä. Juuri näin.

RM Yöradio: Mitäs mieltä tästä on toistaiseksi haastattelun aikana kaapissa piilossa pysytellyt Mr. Allah-Aho. Voisitteko keskustelun ajaksi tulla ulos kaapista?

Mr. Allah-Aho: Tottahan toki. Kaapissa vaan on niin mukavaa. Tuntuu turvalliselta olla pienessä suljetussa tilassa, jossa ei näe mitään. Ihan vaan yksin ajatustensa kanssa. Niin, anteeksi voisitteko toistaa kysymyksen?

RM Yöradio: Kysyin mitä mieltä olette Mrs. Naikkosen puheenvuorosta, jossa hän ilmaisi että erilaiset ihmiset ovat väräarvoisempia?

Mr. Allah-Aho: En lähtisi niin suoranaisesti rinnastamaan erilaisia ihmisiä vähäarvoisemmiksi, vaan enemmänkin vähän erilaisia ihmisiä eriarvoisemmiksi. Ihmiset ovat erilaisia ja jostain syystä vain minä ja puoluekaverini huomaavat tarkkasilmäisesti tämän. Meidän vastakohtamme, kaikenlaiset puunhalaajat ja kukkahattutädit kun pitävät vaaleanpunaisia laseja nenillään eivätkä ymmärrä sitä mitä negatiivista erilaiset ihmiset saattavat tuoda mukanaan muuten niin homogeeniseen yhteiskuntaamme.

RM Yöradio: Mutta eikö samalla ole totta, että erilaiset ihmiset saattavat tuoda paljon uusia positiivisia asioita mukanansa? Ja että homogeeninen yhteiskunta on huomattavasti sulkeutuneempi kuin heterogeeninen?

Mr. Allah-Aho: Kyllä ja sellaisena me haluamme sen pitääkin. Sillä jos siirrymme yhtäkkiä homogeenisestä yhteiskunnasta heterogeeniseksi, ihmisten seksuaalinen suuntautuminen menee sekaisin ja minä en kestäisi. Ja jos minä en sitä kestäisi, ei kestäisi kukaan muukaan. Ensimmäiseksi meidän pitäisi pakkonaittaa kukkahattupuunhalaajatädit lesbojen kanssa, jotta he ymmärtäisivät mistä tässä on kyse.

RM Yöradio: Mr. Allah-Aho, puhutte lievästi aiheen vierestä, mutta voisitteko vielä vastata ensimmäiseen kysymykseeni: eikö ole totta, että erilaiset ihmiset, esimerkiksi uskonnon ja seksuaalisen suuntautumisen saralta saattavat tuoda paljon uusia positiivisia asioita mukanansa?

Mr. Allah-Aho: En halua vastata kysymykseen. Halveksin sinua. Kehtaatkin tuollaista kysyä. Tämänkö vuoksi minua pidetään rasistina? Sinun vika! Häpeä syntymääsi!

RM Yöradio: Rauhoittukaahan toki Mr. Allah-Aho. Mitä ajatuksia kysymys herätti kenties Mr. Mahtivaarin pääkopassa?

Mr. Mahtivaari: On ymmärrettävää, että asiat sisältävät aina niin positiivisia kuin negatiivisiakin puolia. Kauhanpalkinnonsaajana voin valottaa historiaani sen verran, että myös minä olen joutunut kamppailemaan kauhan puolesta. On löytynyt paljon asiaan iloisesti suhtautuvia ihmisiä, mutta myös niitä vastustavia. Toiset eivät tahdo mitään muuta yhtä paljon kuin kauhaa, toisille kauha on puolestaan naurettava ajatus. Pärjäävät kuulemma pelkillä haarukoillakin, vaikka minun mielestäni haarukka ei aja kauhan tehtävää lainkaan.

RM Yöradio: Sitten yhteinen kysymys kaikille. Ensin te Mrs. Naikkonen, paljonko antaisitte asteikolla yhdestä kymmeneen arvoa itsellenne sekä kahdelle muulle vieraallemme?

Mrs. Naikkonen: Minä, ja koska mieheni mielipiteet kulkevat yhteisellä linjalla lasken myös hänen pisteensä mukaan, ansaitsemme 20 ihmisarvopistettä asteikolla 1-10. Plus papukaijamerkki. Ha, ha, ha. Mr. Mahtivaarille kauhanpalkinnontyöstä antaisin 7½ pistettä. Hän on oikein mainiota työtä tehnyt. Mr. Allah-Aholle 5 pistettä.

RM Yöradio: Entäs te Mr. Allah-Aho? Minkälaisia pistemääriä antaisitte itsellenne sekä kahdelle muulle studiovieraallemme?

Mr. Allah-Aho: Ensinnäkin haluan sanoa sinulle Mrs. Naikkonen, että halveksin sinun viittä pistettäsi ja sen vuoksi sinä saat minulta puolikkaan pisteen.

RM Yöradio: Anteeksi, mutta asteikko menee yhdestä kymmeneen, ykkösen ollessa pienin pistemäärä.

Mr. Allah-Aho: No hyvä on, saat säälittävän puolikkaan lisäpisteen eli kaikkinaisuudessaan yhden pisteen minulta Mrs. Naikkonen. Itselleni annan luonnollisesti kympin, koska olenhan sattunut syntymään Suomeen ja sen vuoksi ansaitsen automaattisesti kaikkein parhainta. Mrs. Mahtivaarille annan puolestani kasin. Ihan hyvin tehty sen kauhanpalkinnon kanssa!

RM Yöradio: Lopuksi Mr. Mahtivaari. Miten te jaatte pisteenne?

Mr. Mahtivaari: Minä osaan mitata vain voipaketeissa. Kävin hieman tutkimassa lääkärikansioitanne ja näin ollen Mrs. Naikkonen saa minulta 160 voipakettia, Mr. Allah-Aho hätäiseen 70 pakettia, mutta omat voipakettini ehdin jo käyttämään kauhantyössä epävakaisilla murkina-alueilla.

RM Yöradio: Aa, no se selittäneekin ne pari laatikollista voipaketteja, jotka löysin töihin tullessani ulko-oveltamme. Kiitos vieraille, mutta ikävä kyllä meiltä alkaa aika loppua kesken ja vakiohäirikkömme Aamu Radio koputtelee jo studion lasiin. Hyvää huomenta kuuntelijat. Täällä Risto-Matti Yöradio. Tapaamme taas ensi yönä!

Ei kommentteja: